Pesto z pietruszki to moje odkrycie sprzed kilku tygodni – jest niezwykle aromatyczne
w smaku oraz pełne witamin. Odkąd pietruszka stała się nieodłącznym produktem moich zakupów, to dość sporo z nią kombinuję. Ostatnio przygotowałam z niej pesto jako bazę do sałatki z
kuskusem perłowym - możecie go zastąpić makaronem. Gruboziarnisty kuskus, choć ciężko dostępny w sklepach stacjonarnych (ale coraz częściej się w nich pojawia), doskonale się sprawdza do lunchboxa, a jego neutralny smak dobrze się łączy z
pesto lub różnymi serami.
150g kuskusu perłowego
3 łyżki pesto z pietruszki (kliknij, aby przenieść się do przepisu)
150g pomidorków koktajlowych
1 czerwona lub żółta papryka
Przygotowanie:
- Kuskus perłowy ugotować wg instrukcji na opakowaniu. Ostudzić.
- Wymieszać go z pesto z pietruszki. Dodać pokrojone na połówki pomidorki i pokrojoną w kostkę czerwoną paprykę. Wymieszać.
- Podawać jako sałatkę, lub z dodatkiem pieczonego mięsa, smażonym tofu.
Smacznego
Anulla
Też uwielbiam pesto z pietruszki :) Bomba witamin!
OdpowiedzUsuńJak ja lubię takie dania. Pełne smaku :)
OdpowiedzUsuńDoskonała propozycja na obiad! Pyszna i sycąca :)
OdpowiedzUsuńSuper przepis! Dla mnie idealny :)
OdpowiedzUsuń