niedziela, 24 marca 2019

Kuskus perłowy z pesto z pietruszki i warzywami

Pesto z pietruszki to moje odkrycie sprzed kilku tygodni – jest niezwykle aromatyczne w smaku oraz pełne witamin. Odkąd pietruszka stała się nieodłącznym produktem moich zakupów, to dość sporo z nią kombinuję. Ostatnio przygotowałam z niej pesto jako bazę do sałatki z kuskusem perłowym -  możecie go zastąpić makaronem. Gruboziarnisty kuskus, choć ciężko dostępny w sklepach stacjonarnych (ale coraz częściej się w nich pojawia),  doskonale się sprawdza do lunchboxa, a jego neutralny smak dobrze się łączy z pesto lub różnymi serami. 


Składniki na 4 porcje:
3 łyżki pesto z pietruszki (kliknij, aby przenieść się do przepisu)
150g pomidorków koktajlowych
1 czerwona lub żółta papryka

Przygotowanie:
  1. Kuskus perłowy ugotować wg instrukcji na opakowaniu. Ostudzić.
  2. Wymieszać go z pesto z pietruszki. Dodać pokrojone na połówki pomidorki i pokrojoną w kostkę czerwoną paprykę. Wymieszać.
  3. Podawać jako sałatkę,  lub z dodatkiem pieczonego mięsa, smażonym tofu.
Smacznego
Anulla

4 komentarze:

Podpisz się pod komentarzem, jeżeli jesteś Anonimowy:)