Sezon na kurki jest zdecydowanie za krótki. Lubię je przede wszystkim w klasycznym wydaniu z makaronem w sosie śmietanowym, ale tym razem postanowiłam trochę z nimi pokombinować. Postawiłam na kaszę. Wyszło z tego proste i pyszne danie w sam raz do zabrania także na wynos.
Składniki na 4 porcje:
200g kaszy bulgur
800g kurek
600g filetu z indyka
1 duża cebula
1 łyżka oliwy z oliwek
1 łyżka sosu sojowego
Sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
- Kaszę bulgur ugotować wg instrukcji na opakowaniu.
- Filet z indyka pokroić w kostkę. Doprawić solą i pieprzem. Podsmażyć na oliwie z oliwek.
- Dodać pokrojoną w kostkę cebulę oraz oczyszczone kurki. Smażyć do miękkości.
- Doprawić do smaku sosem sojowym.
- Wymieszać z ugotowaną kaszą.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Podpisz się pod komentarzem, jeżeli jesteś Anonimowy:)