Ps. Znów mam nowy widget "Nowości". Która wersja się Wam bardziej podoba - ta czy poprzednia? :)
Składniki na 9
sztuk:
Nadzienie:
½ opakowania budyniu śmietankowego + 200ml mleka
Ciasto:
1 ¼ szklanki mąki
3 łyżki kakako
2 jajka
½ kostki margaryny
1,5 płaskiej łyżeczki proszku do pieczenia
5 łyżek cukru
1/5 szklanki mleka
szczypta soli
szczypta soli
Przygotowanie:
- Cukier utrzeć z margaryną. Pod koniec ucierania dodać jajka. Dodawać po jednym jajku ciągle mieszając. Wlać mleko i wymieszać.
- Następnie dodać wymieszane: mąkę, proszek do pieczenia, szczyptę soli i kakao. Wszystkie składniki połączyć na jednolitą masę. Suche składniki połączyć z mokrymi, dodając stopniowo suche składniki do mokrych.
- Budyń ugotować wg instrukcji na opakowaniu (ja dałam trochę mniej mleka – 200ml na pół opakowania saszetki, aby był gęstszy oraz 1 czubatą łyżkę cukru). Lekko go przestudzić.
- Do silikonowych foremek nakładać 1 łyżkę ciasta, następnie na środek kłaść trochę budyniu. Przykryć go kolejną łyżką ciasta.
- Piec 15-20 minut w temperaturze 175 stopni.
Smacznego,
Anulla
Ale apetycznie, bardzo lubię z dodatkiem budyniu :)
OdpowiedzUsuńpyszności, a jeszcze z budyniem...mmmm:)
OdpowiedzUsuńraz robiliśmy podobne i bardzo nam smakowały:)
OdpowiedzUsuńmoje ulubione muffinki :-)
OdpowiedzUsuńkusisz kobieto wieczorowa pora :) dobrze, ze nie mam ani formy do muffinek ani budyniu bo pewnie bym je robila :) wygladaja oblednie!
OdpowiedzUsuńTeraz naszła mnie ochota na takie muffiny ;))
OdpowiedzUsuńAnn, sesja przed nami, a Ty takie słodkości mi tu wstawiasz... zamiast się uczyć, będę chyba uczyć się piec ;)
OdpowiedzUsuńBo Ty wiesz, że ja jestem kusicielka:D robi się je raz dwa:)
Usuńjakbym nie była leniwa to pewnie bym je zrobiła, bo od dawna za mną chodzą takie muffiny..ale chyba trzeba w końcu się zmusić bo mam kilka budyni, które muszę zużyć
OdpowiedzUsuńrobi się je praktycznie tak samo szybko, jak te zwykłe bez nadzienia:)
UsuńMuszą być pyszne:)
OdpowiedzUsuńAle super pomysl to nadzienie budyniowe! Musze wyprobowac, bo w takiej wersji jeszcze nie robilam:)
OdpowiedzUsuńPogodnego weekendu Ci zycze!:)
Pyszności!
OdpowiedzUsuńMniam! Uwielbiam muffinki!!
OdpowiedzUsuńOj niedobra kobieto, kusisz czekoladą na odległość, aż aromacik poczułam:)
OdpowiedzUsuńmmmm, bardzo fajny pomysł budyń do środka muffiny czekoladowe
OdpowiedzUsuńSmakowite muffinki, a z budyniem są naprawdę pychota. Sama co prawda nie robiłam, ale jest u nas cukiernia gdzie można podobne kupić:)
OdpowiedzUsuńWyglądają bardzo apetycznie!
OdpowiedzUsuńbardzo apetyczne, zjadłabym do kawki :)
OdpowiedzUsuńBo podstawą jest umilać sobie sesje pysznymi rzeczami :)
OdpowiedzUsuńMostownica
Uwielbiam budyń - taki zamknięty w muffinach to już w ogóle rozpusta :)
OdpowiedzUsuńAleż kusząco wyglądają ! Wspaniałe na lunch ! Pozdrawiam :)
OdpowiedzUsuńWyglądają bardzo smacznie :D
OdpowiedzUsuńExtremely tempting!
OdpowiedzUsuńWyglądają pysznie!! Jutro kupie sobie budyń i foremki na mufiny i wykorzystania twój przepisy. Mam nadzieje, że wyjdą mi tak samo pysznie jak wyglądają ;-)
OdpowiedzUsuńkoniecznie daj znać jak wyszły :)
Usuńile mleka wlać do ciasta? bo nic w składnikach nie pisze o mleku..
OdpowiedzUsuńw składnikach na ciasto wymienione jest mleko i jest to 1/5 szklanki czyli około 40 ml :)
UsuńPozdrawiam
Anulla