Składniki na 8
sztuk:
4 banany
Tabliczka mlecznej czekolady
Opcjonalnie wiórki kokosowe
Przygotowanie:
- Rozwinąć ciasto i podzielić je na 8 części.
- Obrać banany i pokroić na połówki (mniej więcej takie, aby się zmieściły na cieście). Ułożyć je na każdym kawałku ciasta.
- Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Oblać nią banany.
- Zwinąć ciasto, dobrze skleić brzegi.
- Piec na złoty kolor ok. 15 minut w temperaturze 200 stopni.
Smacznego,
Ann
pyszności:) naoglądam się na noc i jak tu potem spać? ;)
OdpowiedzUsuńTy za to dziś kusiłaś misiami jak wróciłam do domu głodna!:D więc jest 1:1 :P
UsuńPowiem ci że fajne to wyszło i widać że jesteś fanką ciasta francuskiego :)))))
OdpowiedzUsuńfakt ostatnio sporo rzeczy z nim robiłam:) nie dość że go lubię, to również czas nie pozwalał mi też na większe wariacje, a szkoda:)
UsuńNo właśnie szkoda, że częściej nie dodajesz przepisów.:( Przyznam szczerze, że czekam na każdy z niecierpliwością :)
Usuństaram się je zamieszczać w miarę regularnie, ale pewnych rzeczy nie da się przeskoczyć. miło, że aż tak na nie wyczekujesz:) Twoje przepisy zresztą też widać, że przygotowywane są z pasją i są ciekawe:)
UsuńDzięki :)
UsuńBoskie!
OdpowiedzUsuńa ja używam ciasta francuskiego tylko do parówek :(
czas na zmiany! :-)
Super pomysł...:)
OdpowiedzUsuńNa pewno pyszne..:)
Uwielbiam takie szybkie wypieki :) i ciasto francuskie też - fajny pomysł :)
OdpowiedzUsuńTy masz łeb, żeby tak smokwicie skitrać banana:)
OdpowiedzUsuńBaardzo ciekawe połączenie ;)
OdpowiedzUsuńAle fajny deser!
OdpowiedzUsuńMmm banany i ciasto francuskie i jeszcze czekolada, aż mi ślinka cieknie na sama myśl :D
OdpowiedzUsuńAle musi smakować :)
OdpowiedzUsuńHmm bardzo lubię ciasto francuskie , a z bananami to poezja:)
OdpowiedzUsuńnieźle, bardzo ciekawy pomysł :)
OdpowiedzUsuńale rozpusta ;)
OdpowiedzUsuńsuper propozycja dla dzieciaczków
OdpowiedzUsuńCiekawa jestem jak smakuje ;)
OdpowiedzUsuńNie lubię bananów na surowo... no jakoś nie trawie... Ale na ciepło, to już inna sprawa :) Ja robię często w słodkiej śmietanie z wanilią... mniam. Ale w cieście francuskim z czekolada na bank będzie dobre. Spróbuje na 100%.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam :)
Ale mi smaku narobiłaś ;)
OdpowiedzUsuń