Jeżeli brakuje Ci pomysłu na kolację, to polecam iść do
sklepu po kilka składników i przygotować tę sezonową wersję grzanek z serem pleśniowym, figami i rukolą. Całość smakuje po
prostu obłędnie! Słodka figa przełamuje charakterystyczny smak sera oraz lekko orzechowej rukoli. Podaj do nich
białe wytrawne wino, a jestem pewna, że tą kolacją zdobędziesz serce i
podniebienie swojego partnera. W dodatku przygotujesz ją w kilka chwil z czasem pieczenia.
2 kromki chleba żytniego na zakwasie
1 figa
30g sera z niebieską pleśnią
Mała garść rukoli
Przygotowanie:
- Blaszkę od piekarnika wyłóż papierem do pieczenia.
- Na chleb ułóż cienko pokrojone plasterki sera pleśniowego. Zapiecz 20 minut w 180 stopniach.
- Następnie posyp umytą i osuszoną rukolą. Na wierzch ułóż pokrojone na plasterki figi.
Smacznego,
Anulla
Pychotka☺
OdpowiedzUsuńBardzo fajna propozycja :)
OdpowiedzUsuńSmaczna przekąska ;)
OdpowiedzUsuńWyglądają pysznie :)
OdpowiedzUsuńCudne połaczenie smaków :)
OdpowiedzUsuńhttps://rankiemwszystkolepsze.blogspot.com/
Wyśmienita propozycja :D Grzaneczki prezentują się doskonale :)
OdpowiedzUsuńFigi świetnie pasują do takich smaków :)
OdpowiedzUsuń