środa, 26 listopada 2014

Puree z groszku

Puree z groszku to świetny dodatek do mięsa lub ryb. Delikatnie zielony kolor dodaje wdzięku na talerzu, a i czyni nasze danie nietypowym. Ja swoje podałam z karkówką pieczoną w marynacie z coli i ketchupu.


Składniki na 3 porcje:
450 g mrożonego groszku
Łyżka masła
2 łyżki śmietany
Pieprz, sól
Odrobina soku z cytryny

Przygotowanie:
  1. Groszek ugotować w osolonej wodzie. Odcedzić. Zblendować lub zagnieść, dodać masło, śmietanę, pieprz i odrobinę soku z cytryny. Połączyć wszystkie składniki na jednolitą masę.

Smacznego,
Anulla

20 komentarzy:

  1. świetny pomysł, też takie czasem robię:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo popularny dodatek do dań w Anglii, super, że mi przypomniałaś :)

    OdpowiedzUsuń
  3. zamiast ziemniaków- idealne! :) zachęcam do wzięcia udziału w konkursie- http://foodmania-przepisy.blogspot.com/2014/11/uwaga-konkurs-swiateczny.html :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Świetny pomysł i smakowy i wizualny. Bardzo ładnie i .... kusząco wygląda :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Fajne, fajne - trzeba będzie spróbować :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Śliczny kolor i pomysłowy dodatek do wielu dań. Bardzo lubię zielony groszek więc podkradnę przepis. :)

    OdpowiedzUsuń
  7. pyszne, pyszne. no i bardzo lubię takie urozmaicenie tradycyjnego puree z ziemniaków ; )

    OdpowiedzUsuń
  8. Szkoda, że nie przepadam za groszkiem :(

    OdpowiedzUsuń
  9. Świetny kolorek!! Lubię groszek! :)

    OdpowiedzUsuń
  10. Bardzo lubię, choć bardziej pół na pół z ziemniaczkami :)

    OdpowiedzUsuń
  11. Ślicznie wygląda takie puree na talerzu :) Właśnie do Ciebie trafiłam, Twój blog to morze inspiracji! Zostaję na dłużej i na pewno skorzystam z niejednego przepisu:)

    OdpowiedzUsuń
  12. Świetny pomysł! Nigdy nie jadłam takiego puree, a zapewne jest bardzo smaczne!! :-)

    OdpowiedzUsuń
  13. Całośc wygląda bardzo smakowicie

    OdpowiedzUsuń
  14. Jaki kolorek cudny i do tego zdrowe purre

    OdpowiedzUsuń
  15. OOOOOOO, bardzo pyszne. Ten zielony kolor mnie oczarował:)

    OdpowiedzUsuń

Podpisz się pod komentarzem, jeżeli jesteś Anonimowy:)