wtorek, 11 sierpnia 2015

Pasta z cukinii, bakłażana i papryki

Pasta z warzyw może stanowić wyśmienity dip do przekąsek lub lekkie śniadaniowe smarowidło na letnie dni. Doskonale smakuje z ciemnym pieczywem lub waflami ryżowymi.


Składniki:
1 mała cukinia
1 mały bakłażan
½ małej czerwonej cebuli
1 mała czerwona papryka
½ łyżeczki ostrej papryki w proszku
1 łyżeczka oregano
1-2 łyżki oleju rzepakowego lub oliwy
sól
pieprz

Przygotowanie:
  1. Paprykę wydrążyć. Pokroić na 4 części. Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 30-40 minut.  Obrać ze skórki. 
  2. Cukinię pokroić w kostkę. Bakłażana obrać ze skórki i także pokroić w kostkę. Czerwoną cebulę posiekać. Usmażyć z cukinią i bakłażanem. Posolić. 
  3. Przełożyć do blendera wraz z przyprawami. Zblendować na gładką masę.
Smacznego
Anulla

Warzywa psiankowate 2015

10 komentarzy:

Podpisz się pod komentarzem, jeżeli jesteś Anonimowy:)