Zazwyczaj tosty jem klasyczne – szynka i ser. Czasami
staram się je urozmaić w różne dodatki typu pieczarki, ananas. Jednak gotując
obiad zostało mi trochę farszu (usmażonego szpinaku), w lodówce leżało pół
pomidora oraz kawałek mozzarelli. Postanowiłam połączyć te składniki w pyszne
tosty. Tym bardziej, że połączenie szpinak i pomidor jest chyba moim ulubionym.
4 kromki chleba tostowego
Ząbek czosnku
Pół pomidora
1/3 kulki mozzarelli (ok. 40 g)
Garść mrożonego szpinaku (kilka kostek brykietu)
Masło do posmarowania kromek do opiekacza
Sól
Pieprz olej
Przygotowanie:
- Czosnek posiekać. Zeszklić na łyżce oleju. Dodać szpinak. Gdy się rozmrozi posolić i popieprzyć. Chwilę podsmażyć.
- Kromki posmarować cienko masłem z jednej strony. Złożyć (masło do środka). Na wierzchu położyć szpinak, na to plasterki pomidora, a na wierzch plasterki mozzarelli.
- Ułożyć w opiekaczu – strona z masłem na zewnątrz. Chwilę zapiekać.
Smacznego,
Anulla
szczerze przyznam, że najbardziej jestem za klasyką.. :D
OdpowiedzUsuńAle ta opcja? Trafia do mnie idealnie! :)
Bardzo ciekawe i pysznie wyglądające tosty :-) super pomysł :-)
OdpowiedzUsuńtakie śniadanie to poezja! :)
OdpowiedzUsuńNie powinnam ich oglądać o tej godzinie :( !
OdpowiedzUsuńświetne na śniadanie:)
OdpowiedzUsuńpysznie!
OdpowiedzUsuńŚwietne tosty :)
OdpowiedzUsuńZabieram ze sobą do pracy...pozdrawiam serdecznie :)
OdpowiedzUsuńJa też lubię takie połączenie składników. A śniadanie wyszło ci pysznie :)
OdpowiedzUsuńAleż te Twoje tosty wyglądają smacznie:) Muszę sobie takie zrobić.
OdpowiedzUsuńTakie wykorzystanie resztek co z lodówki to ja bardzo lubię. Pysznie to wykombinowałaś. Podpinam się po jednego :-) pozdrawiam
OdpowiedzUsuńSzpinak, pomidor i mozzarella - pyszny zestaw! :)
OdpowiedzUsuńBardzo apetyczne! :)
OdpowiedzUsuńTakie proste, a takie pyszne :)
OdpowiedzUsuńpozdrawiam
Karolina
bardzo smaczny pomysł!
OdpowiedzUsuńPyszne zestawienie!
OdpowiedzUsuńZazwyczaj taki farsz widziałabym w naleśniki a tu proszę - na toście też można :)
OdpowiedzUsuńI nic się nie zmarnowało. Wyszło pysznie:)
OdpowiedzUsuńFajny pomysł na tosty, lekkie i zdrowe :)
OdpowiedzUsuńMyślę że moje dzieciaki po takiej kanapce dostali by szpinakowicy:)
OdpowiedzUsuńMmm, obłęd :) Zjadłabym! :)
OdpowiedzUsuńPycha tościki :) Ze szpinakiem smakują doskonale!
OdpowiedzUsuńFajne tosty, smaczne dodatki :)
OdpowiedzUsuńTosty zawsze i ze wszystkim smakuja chyba każdemu. Przynajmniej ja nie znam osoby, która by ich nie lubiła. Takie zestawienie smakowe jest super :)
OdpowiedzUsuńCiekawy pomysł na inną wersję tostów :)
OdpowiedzUsuńSzpinak, pomidor i mozzarela... nic tylko palce lizać :)
OdpowiedzUsuńna cieplutko - uwielbiam:)
OdpowiedzUsuń<3
OdpowiedzUsuńPyszna propozycja! Uwielbiam szpinak! :-)
OdpowiedzUsuńAkurat pora kolacji, więc się wpraszam ;-)
OdpowiedzUsuńTakich tostów jeszcze nie jadłam, wyglądają pysznie! :)
OdpowiedzUsuńjedno z lepszych połączeń dla takich zapiekanych kanapek, uwielbiam!
OdpowiedzUsuń