Puree z groszku to świetny dodatek do mięsa lub ryb.
Delikatnie zielony kolor dodaje wdzięku na talerzu, a i czyni nasze danie
nietypowym. Ja swoje podałam z karkówką pieczoną w marynacie z coli i ketchupu.
450 g mrożonego groszku
Łyżka masła
2 łyżki śmietany
Pieprz, sól
Odrobina soku z cytryny
Przygotowanie:
- Groszek ugotować w osolonej wodzie. Odcedzić. Zblendować lub zagnieść, dodać masło, śmietanę, pieprz i odrobinę soku z cytryny. Połączyć wszystkie składniki na jednolitą masę.
Smacznego,
Anulla
świetny pomysł, też takie czasem robię:)
OdpowiedzUsuńJakos takie nie przemawia do mnie.
OdpowiedzUsuńBardzo popularny dodatek do dań w Anglii, super, że mi przypomniałaś :)
OdpowiedzUsuńzamiast ziemniaków- idealne! :) zachęcam do wzięcia udziału w konkursie- http://foodmania-przepisy.blogspot.com/2014/11/uwaga-konkurs-swiateczny.html :)
OdpowiedzUsuńŚwietne :-) kolorowe i smaczne :-)
OdpowiedzUsuńŚwietny pomysł i smakowy i wizualny. Bardzo ładnie i .... kusząco wygląda :)
OdpowiedzUsuńFajne, fajne - trzeba będzie spróbować :)
OdpowiedzUsuńŚliczny kolor i pomysłowy dodatek do wielu dań. Bardzo lubię zielony groszek więc podkradnę przepis. :)
OdpowiedzUsuńpyszne, pyszne. no i bardzo lubię takie urozmaicenie tradycyjnego puree z ziemniaków ; )
OdpowiedzUsuńSzkoda, że nie przepadam za groszkiem :(
OdpowiedzUsuńŚwietny kolorek!! Lubię groszek! :)
OdpowiedzUsuńBardzo lubię, choć bardziej pół na pół z ziemniaczkami :)
OdpowiedzUsuńŚlicznie wygląda takie puree na talerzu :) Właśnie do Ciebie trafiłam, Twój blog to morze inspiracji! Zostaję na dłużej i na pewno skorzystam z niejednego przepisu:)
OdpowiedzUsuńdziękuję za miłe słowa :)
UsuńŚwietny pomysł! Nigdy nie jadłam takiego puree, a zapewne jest bardzo smaczne!! :-)
OdpowiedzUsuńCałośc wygląda bardzo smakowicie
OdpowiedzUsuńJaki kolorek cudny i do tego zdrowe purre
OdpowiedzUsuńOOOOOOO, bardzo pyszne. Ten zielony kolor mnie oczarował:)
OdpowiedzUsuńmniam, mniam :-)
OdpowiedzUsuńSuper kolorek :)
OdpowiedzUsuń